Hledáte netradiční verzi hummusu? Sezóna červené řepy je už tady a při této příležitosti zde máme lahodný hummus z červené řepy s indickým pepřem, který si zamilujete!

Ingredience:

  • 300 g surové řepy nebo 200 g vařené
  • 100 g konzervované cizrny
  • 20g kešu oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • 20g slunečnicového oleje
  • 30g roztíratelného sýra (typ Almette)
  • sůl pepř
  • 1 lžička směsi koření: koriandr, kmín, kardamonový prášek

Příprava

Krok 1

Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vařte je asi 20 minut a poté je vložte na 10 minut do hrnce s 1 lžící cukru a 2 lžícemi vody. Kešu oříšky namočte na 10 minut do horké vody. Mezitím odstraňte slupku z cizrny pro jemnější texturu (dle chutě).

Krok 2

Potom dejte všechny ingredience do mixéru. Míchejte do hladka. Pokud je konzistence velmi hustá, můžete přidat trochu vody pro vaření.

Krok 3

Podávejte na hlubokém talíři jako aperitiv nebo jako pikantní akcenty poke bowl. Hummus se může uchovávat v chladničce 72 hodin.

Dobrou chuť!