Hledáte netradiční verzi hummusu? Sezóna červené řepy je už tady a při této příležitosti zde máme lahodný hummus z červené řepy s indickým pepřem, který si zamilujete!
Ingredience:
- 300 g surové řepy nebo 200 g vařené
- 100 g konzervované cizrny
- 20g kešu oříšků
- 1 stroužek česneku
- 20g slunečnicového oleje
- 30g roztíratelného sýra (typ Almette)
- sůl pepř
- 1 lžička směsi koření: koriandr, kmín, kardamonový prášek
Příprava
Krok 1
Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vařte je asi 20 minut a poté je vložte na 10 minut do hrnce s 1 lžící cukru a 2 lžícemi vody. Kešu oříšky namočte na 10 minut do horké vody. Mezitím odstraňte slupku z cizrny pro jemnější texturu (dle chutě).
Krok 2
Potom dejte všechny ingredience do mixéru. Míchejte do hladka. Pokud je konzistence velmi hustá, můžete přidat trochu vody pro vaření.
Krok 3
Podávejte na hlubokém talíři jako aperitiv nebo jako pikantní akcenty poke bowl. Hummus se může uchovávat v chladničce 72 hodin.
Dobrou chuť!